galen natt/morgon

Igår fredag, var jag riktigt rastlös, alltså hela dagen, vilket resulterade i en något impulsartad utgång. Jag borde inte gått ut, men trevligt var det. Egentligen skulle jag ha varit hemma och pluggat körkort istället. Men vi kan säga såhär: tåget jag skulle ta, gick halv tio och klockan kvart i nio satt jag fortfarande och pluggade. Så jag tror att jag kompenserade ganska bra ändå. Dygnade gjorde jag också, med bara en kort powernap ...inget jag gärna gör om igen.

Vi drog till Ystad, till Bar á Bar. Efter tolv var det något helt stört mycket människor där. Folk man kände och inte kände, människor man ville träffa och absolut inte träffa. Men det blev en mycket trevlig kväll-natt-morgon.

Men nu till det sjuka, alltså det var helt stört. Vi bevittnade något man aldrig är beredd på. Två människor, den ena personen som knuffade (läs; sprang och kastade sig över) den andra hårt, flög rakt in genom ett stooort skyltfönster till Lindex i Ystad.
Vi hade precis kommit ut och i exakt rätt sekund tittade jag dit för att se precis hela händelsen. Glaset krossades och det kommer ett sånt ljud utav kraschen, som jag trodde man bara hörde i filmer. Han som hoppade på personen, som hamnade med ryggen och huvudet först in i fönstret, sprang iväg. Något som var riktigt korkat då det redan fanns ganska många poliser på plats. Polisen sprang efter och fångade the douchebag.

Annars idag så har jag dejtat körkortsboken i ungefär åtta timmar. Jag är måttligt trött på den nu och tycker att kapitlet 'bilen', kan ta sig någonstans. Nu är jag måttligt trött på min dejt och hoppas på att få dumpa, snarast möjligt.


Jag tog ett antal bilder igår, men jag tror på allvar att ingen skulle uppskatta att jag lägger upp dem. Förlåt tjejer, ni är väldigt snygga, meeeen hur i hela världen lyckades ni se ut på mina bilder egentligen?

Istället lägger jag upp en bild från förra helgen, på Sara och mig.


heh, rödvins-tipzeey
grått och suddigt


plötsligt händer det

Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle komma upp i en (något) betydelsefull blogg, och behöva be om ursäkt på riktigt för att jag, eh aldrig, uppdaterar längre. Men nu när jag får stalkers-förklaringar, så blir jag glad. Någon bryr sig. Mah, någon bryr sig om min blogg. SÅ: förlåwt.

Så för er som bryr er, typ Frida, styr jag upp tre bilder föreställande min katt som vill gå ut.







Katt ville alltså så jävla gärna vara med i min blogg. Nu har han fått det också, så nu hoppas jag att han är tyst. Visst ser han otroligt nöjd ut med sig själv?

Nu ska min corny blogg fortsätta med att vara töntig. Idag har jag kört stadskörning. Det var inte kul ...eller jo lite kanske. Jag tycker inte om andra bilar. Men det gick bra och alla lever fortfarande.
Idag har införskaffat ett kakpoäng. Jag har gjort en skål. I glas. Till min lillasyster. OCH HON VILLE HA DEN. Caaaatchin'. Jag måste vara världens bästa storasyster som gör glasskålar (glaaas-skålar, inte glassskålar) i skolan och ger bort en av dem till syster liten- som tar emot den utan att protestera. Den var svart- och vit, riktigt elin-ig. Nu jobbar jag stenhårt på en skål med ett afrikamönster. Eller jag hävdar att det är ett afrkiamönster, hur nu det ser ut, men min lärare är tveksam.
Vad jag ville komma fram till var att det inte är varje dag som någon tar emot något (med glädje), när jag kommer hem med något som jag själv gjort. ...Och nu menar jag inte alla smörknivar man gjorde i fyran eller, här hade jag tänkt skriva något man gjort i syslöjden men det kan jag inte för jag fick nog ingenting färdigt på dem lektionerna, som man gjort. Mamma ska få min afrikaskål, om den är värd att ges (ges... vadfan är det för ord, egentligen?) bort.

Katt åt lampa. Lös i magen. Hahahah


disolexi... eh, dyslexi kanske?

Just nu så har det hänt mycket i mitt ointressanta liv, men som jag precis nämnt, så är det mesta huvudsakligen ointressant. För inte bryr sig någon om att jag inte riktigt kommit igång ordentligt med mitt projektarbete, att jag lagade ätbar mat, soppa, idag eller har ändrat färg på min naglar ungefär fem gånger på tre dagar. Allvarligt, jag har numera sköra naglar och skamligt torra nagelband på grund utav överdosering utav nagellacksborttagning. Än mindre så bryr väl sig ingen om att jag sitter hemma en fredagkväll, tittar på Sex And the City och äter glass direkt ut förpackningen. Men så får man lov att göra när man är själv en fredagkväll.


Mina damer och herrar, jag har en vän med disolexi. Det fick jag reda på nu, idag. Men vet ni vad? Disolexi finns inte. Inte i den benämning som han beskriver. Det fina i denna kråksång är att vad han försökte förklara var att hans lärare, som är allmänt körd i huvudet, undrade om han hade d-y-s-l-e-x-i. Han har inte dyslexi, han hade mvg i svenska A. Då har man inte dyslexi. Hela grejen med att han sa disolexi, fick mig att tänka lite. Är detta som en tillfällig dyslexi eller när framträder den? Svåra frågor, men om Dr. Elin får spekulera är disolexi en annan form av dyslexi, den formen så slår dig i bakhuvudet med sin närvaro, stavar allt fel, och sedan inom en kort stund avdunstar. Detta grundar sig på inga som helst studier eller någon form utav vetenskap.

En annan form utav läs- och skrivsvårigheter stavas: alkohol. Det är däremot utav en högre grad och grymt roligt att försöka förstå sig på totalt felstavat sms eller annat. För vem har inte fått ett otydbart fyllesms, som inte ens avsändaren själv kunnat läsa. Kanske inte alla, men jag har. Det var kul. Då..

(Bara för att jag har skrivit om just skrivsvårigheter, så har jag säkert ett och annat stav fel och även andra fel i just detta inlägget, bara för att)
Nu ska jag återgå till min vanliga ordning denna fredagkväll, vilket betyder SATC. Glassen har åkt in i frysen igen och jag har borstat tänderna.

Så godnatt people.
puss

nattfilosofi. nej, jag hatar filosofi...

Sånt här håller mig vaken om natten, men jag har aldrig kommit på något bra svar.

Fika är världens bästa ord. Varför finns det då inte på världens bästa språk- engleska? De har för många uttryck för bland annat ordet; förstå. Såsom; understand, comprehend, get it, know, i see. Varför inte fika? Okej, kaffe brukar vara en del av fikor i alla fall i mina, men inte inte för alla. Kaffe och te är ju ungefär samma sak, för man frågar ju på nästan samma sätt: do you wan't to get a cup of coffee/ a cup of tea? Men om det är sommar och asvarmt ute då. Knepig situation där! Man måste ju typ specificera sig hela tiden, och tala om i förtid vad man vill ha. Tillbaka till den stekheta sommarsituationen. Man vill fika, men man vill inte ha kaffe eller te. Man vet kanske inte vad man vill ha, eller så vill man ha saft och en bulle. Om man då inte vet vad man vill ha, men fortfarande vill fika, hur frågar man då? Och om man vill ha just saft och bulle, säger man (fan, nu kommer jag inte heller på vad saft heter på englska, så vi kör med juice) do you want to take a glass of juice and a bun då? 
Nej, jag fick inte fram något bra svar idag på detta heller, så jag fortsätter med den klassiska: do you want to fika? ...för att sedan berätta vad fika betyder på svenska.

Starburkes & The Tea Leaf – Ain't Got No (I Got Life)

Och, eh, när vi väl är inne på att fika. Idag har jag fikat. Jag kräver snart en mängdrabbat på stället vi är på. En halv salami/brie-baguett utan soltorkade tomater och en kaffe, taaaaaack. Alltid samma, men ibland så glömmer jag att säga till om att jag inte vill ha de soltorkade tomaterna och då dyker de alltid upp som en otrevlig överraskning mitt i en tugga. Sara hämtade mig efter skolan, sedan tillbringade resten av dagen åt att fika. Klockan fem när ungefär allt i Simrishamn shuts down, så gick vi en runda för att sedan komma fram till stationen där man fick det trevliga meddelandet att tågen var inställda och ersättningsbussar var påväg... Detta resulterade bara i en sak; försenad. 


I mitt liv är det någonting som fattas... varfan är hästarna? Jag fick en extrem längtan idag. Jag saknar just nu denna ponnyboll. Nej förlåt, islandshäst.


godnattpuss
 


jag eeeter mat

elin ♥ minimajs

När andra gör sig en macka på eftermiddagen eller efter skolan, så steker jag minimajs. Salt, peppar och sen är det klart. Snabbt och gott. 
Idag tog jag faktiskt en bild på det. Annat än andra bloggares äckliga McD-mat, UH!


 
Ser inte mycket ut för världen, men detta äter jag så fort det finns hemma.

Idag är det första dagen på tre veckor som jag inte måste plugga på. YES, men jag ska läsa lite naturkunskap ändå. Fortfarande, jag mååååste iiiiiinte plugga! Glad tjej.
#2 Spotify har släppt Kings of Leon's album: Come Around Sundown. Lycklig tjej - Hultsfred'09.

Kings Of Leon – Come Around Sundown


bio i sjuttiotalsanda och vi drog ner medelåldern

Idag (igår) har det blivit många timmars plugg inför teoriprovet -körkort. Lagom trött på bilar kommer sms:et som meddelar att det blir bio bara några timmar senare. Vi; jag, Viktor, Isa, John och Anton, såg Himlen är oskyldigt blå. Den var riktigt bra men det var lika jobbigt varje gång de spelade någon utav Ted Gärdetads låtar, famför allt just filmtiteln. Man visste ju redan innan att detta var en film som det var något som skulle gå rakt åt helvete och lämna en jobbig känsla i magen, det kändes ordentligt när Himlen Är Oskyldigt Blå spelades. Jag blir alltid grinig av Ted Gärdestads låtar. Imorgon ska jag skriva om Polen och om jag är snäll, ladda upp några bilder.



 

 

godnattpuss


Youth Parliament 2010, Świnoujście

- Gratishund och gratisbarn
- Do you speak english? -No.    Nähänää..
- Äcklig mat, asså jag kan äta det mesta men nej...
- 66%
- Fest
- Var fan är vi?
- Slem, Töva och Elvira
- Website/Promotion
- Youth Parliament 2010, Świnoujście

Jag har lovat inlägg hit och dit, men just nu så sitter jag bara och är lycklig över att jag hittde glass i frysen. Helt vanlig vaniljglass. Denna totala lycka är på grund utav min polska förkylning: den är värre än en svensk. Inte ens nässpray med menthol hjälper... Om man vill gå ner i vikt så kan man åka till Polen och samtidigt försöka dra på sig en förkylning. Funkar fint, men kom ihåg att det enda du kan äta när du kommer hem är glass. Jag försökte dricka proviva och äta en macka innan, men kunde icke svälja det. Blev ledsen, var hungrig och somnade. Missade även en förläsning/infosak i skolan som jag borde på ehe! Nu har jag vaknat och ätit glass, men den där glassen är galet ensam i min mage, för middagen vi fick igår var inte nådig. Det skulle vara pasta och köttfärssås. Men det var det inte ...det var överkokt pasta slem med kött. Ja, så var det faktiskt. Det kommer nog komma fler inlägg där jag klagar på maten. Men tills dess så vill jag bara tacka min mamma som köpte ett och ett halvt kilo äpplen till mig. Det var så jag överlevde, svenska äpplen.

Lite mer onödig fakta bara: på detta dygnet har jag sovit i ungefär elva timmar.

polackpuss


dogwalkin'

Idag hade jag det fruktade natur/kemi provet. Jag har inte haft någon som helst tid den senaste veckan, polandsresan, parlamentet och körkortet har tagit upp alla rester utav min lediga tid. Igår var det panik och idag är det över.
Fikade idag med Sara, och vart har du varit i hela mitt liv om man får lov att fråga? Hallå, Värmland och Göteborg är väl svaret på det, men det är ju liksom skitlångt bort. Tjejen som alltid är pepp!
http://fuldans.se/?v=atfeeqkllp

När jag kom hem så, blablabla-bla, gick jag ut med hunden tillsammans med Shout Out Louds. Vi var självlysande denna kväll och det klädde ju hund mer än mig. Men jag tycker det är riktigt töntigt att inte använda reflexer om man vet om att man ska vara ute när det är mörkt. Blir så ledsen på folk som inte gör det, när jag själv kör bil.

Annars, snart Polen och snart haaaalkaaan! OCH innan dess ett religionsprov på måndag, vars bok jag för första gången hade tänkt öppna ikväll. 

Så hejdå blogg och hej judendomen. Tjoho, röjig fredagskväll.


puss


lufthål i pluggningen

Idag var jag ledig från skolan, som alla onsdagar, men denna onsdag har varit lite speciell. Jag har pluggat sen jag vaknade från min välbehövliga sovmorgon, vid tio tills nu. Meeen jag har haft en paus, en plugg paus. Jag har aldrig förr varit så glad över att ha ett spinningpass bokat och intryck i min kalender. Kalendern min är fullproppad, så det är ett under att jag kom ihåg det. Det var ett skönt pass, men det hade kunnat vara lite intensivare. Jag var inte ens trött när ledaren talade om att det var sista låten och då kände jag paniken över att jag inte var trött. Så jag la till en ordentlig tyngd- deeeeet blev tillslut jobbigt och även jag fick smaka på mjölksyran, precis som jag ville. Efter ett pass vill jag ha den där "shit, jag dör-känslan" men ändå känna "fyfan, det här gjorde jag bra"! Spinningen blev idag min mentala räddning, mitt lufthål i pluggningen. Att tillägga kanske jag borde berätta att jag har natur B: kemiprov på fredag och religionsprov på måndag och samma dag som religionsprovet åker jag till Polen. Detta var dagen utdrag utav mitt just nu händelselösa liv. Säkert felstavningar och helt fel kombinerade meningar, men min hjärna orkar inte bry sig mer idag.

puss

yes

Äntligen har jag fixat headern och en ny design. Som en belöning för detta har jag besöksrekord. Förvånad när jag kollade statistiken? -Som fan.

Tittar just nu på ett program på TV4, Kvinnor som mördar. Det är helt sjukt. Jag bryr mig inte om om det är kvinnor eller män, för de olika sätten de har mördat i denna serien, är bara sjuka! Just nu så är det en kvinna som förgiftat sin man med arsenik under en tid på fem månader. Hon mördade sin man för att HON var otrogen.


Jag hittade en riktigt gammal bild på mig och min gamla häst, lite och så jävla lycklig. Först blev jag glad för att jag hittat den, i minst fem sekunder satt jag bara och log. Sen så blev jag ledsen och insåg hur mycket jag faktiskt saknar det. Jag har inte tid, jag har inte tid, jag har inte tid. True story.

 

...och nu spelar de Everybody's Changing i Scrubs- nostalgitripp. Eh, mördarprogrammet tog slut medan jag skrev detta inlägget.

godnattpuss


simple life with labbis

Två enkla steg att följa när du ska skriva en labbrapport:

- Logga ut från Facebook
- ...OCH BARA GÖR DEN DÄR JÄVLA LABBRAPPORTEN, eller som mina vänner kallar det, labbisen.

Så nu, nu, nu, ska jag skriva labbis.


livet är fult, du är fager

Helgen har spenderats i en lägenhet i Malmö, med dem skönaste jag känner. Vi har kommit fram till att vi ofta tycker väldigt olika, men är samtidigt så lika. Vi kompletterar varandra väldigt bra! Sofias lägenhet var den mysigaste lägenhet jag någonsin varit i, ett helt perfekt första place.
Efter ett antal timmar med mat och vin och massor utav tjejsnack, så som bara vi kan, var klockan tre på natten. Sov gjorde vi inte förrän klockan fyra, eller jag och Emelee var fortfarande vakna då. Jag kunde tillslut inte undvika ångesten om att vi sedan skulle vara tvugna att gå upp klockan halv åtta. Men klockan åtta var vi uppe i alla fall och halv nio var vi ute. Vid lite i nio var vi på bussen bort från Värnhem, mot Centralen och lite över nio gick vi mot tåget med morgonlatten. På så sätt var vi vakna och någerlunda pigga på tåget hem.
Många timmar efter för lite sömn och en lång resa hem, rådäckade jag i min säng.

Jag fick med mig allt jag skulle ha med mig till Malmö utom två saker, båda kamerorna. OM jag blev ledsen. Och med båda kamerorna, så var det både min digitala- och analoga systemkamera. Jag som skulle ta stadsbilder, så gick det med det- åt skogen. Men med en sönderstressad lördag så hade jag nog inte kunnat förvänta mig någonting annat. Nu kallar plugget på mig igen, både skolan och körkortet. Prov, prov, prov. Det är ett under om jag klarar teoriprovet.


puss

RSS 2.0