jag har en egen take-away-mugg!

Jag har, sedan första gången jag sett en, velat ha en take away mugg. En sånhär:
 


I fredags fick jag en. I arfikamönster, ohyeah! Jag vill visa den, för den är fin, men alla bilder blev så sjukt misslyckade. Här är den som blev minst misslyckad men fortfarande ful. But it's ma frikkin africa-cup.



Det är ganska kul, min webbcamera mixtrar lite med allt möjligt. Just nu så pysslar den med att lägga make. Jag sitter osminkad, men ändå så ser jag fullt spacklad ut, haha.

...men min mugg. Den är så snygg! Jag hade glömt gårdagens te och tepåse i min mugg och idag när jag lyfte på locket så utlöstes en mindre mintbomb. Jao, det var mint-te. Kul va, skriver ni upp?

Reality-check: idag, två dagar efter julafton, och en dag efter alla andra som varit innesnöade som firade igår, hade jag och min släkt julafton. Nu har jag gått med på två julaftnar (sjukt konstigt ord) så nu får julen faktiskt vara över. DONE!

fem minuter kvar på julen... eller julafton kanske

Snart är julafton officiellt över. Jag har inte känt mig särskilt trevlig idag, men jag har försökt. Dock har det varit svårt med sprängande huvudvärk, snorig näsa och hostig hals. Det jag precis räknat upp är vad min jul har bestått utav. Okej då, en liten del av släkten, julmat och julklappar också.

Idag har jag:
- Powernapat tre gånger.
- För första gången i mitt liv sett slutet på Kan du vissla, Johanna.
- Endast, alltså eeendast ätit sån mat jag tycker om. Typ lax och mammas köttbullar. Detta året brydde jag mig inte om att prova alla äckliga sillar.
- Blivit riktigt glad när jag öppnat en julklapp. Alltså det är så, att mig går det ingen nöd på på resten av året, så julklappar är inte världens happening. Men jag är inte bortskämd, absolut inte. Behöver jag något (alltså behöööver, inte bara vill ha) så fixar jag det.
- Lyckats skära mig i handen på en body lotion-tub.
- Inte nördat framför SVTplay. It's like a druuug to me.


Vad jag blev mest glad för idag var att mamma gav mig ett stativ till min kamera. Inte det allra bästa men det räcker för mig, kostar ju ändå sina hundralappar, och jag slapp betala det själv. Sen fick jag andra småsaker, pengar, gymkort, pyjamasbyxor. Haha, inte för att ni bryr er...


God jävla jul.


Kooltrast

Jag har inte bloggat på länge, mitt storhetsvansinne har plockat ner mig på jorden. Verkligen plockat mig, typ slagit mig i ansiktet. Nej, men jag har haft annat för mig. Som har varit så sjukt värt för mig, men inget att blogga om. Sen har jag helt enkelt inte riktigt brytt mig. Jag kan tänka mig att berätta om vad jag sysslat med, senare.

Men nu, nu hörru, nu skriver jag med mina gitarr-sönderspelade fingrar. Efter noter kan jag spela måttligt, men jag kan icke lära mig låtarna utantill. Just nu så nöter jag: Neutral Milk Hotel – In The Aeroplane Over The Sea.

Och om ni nu måste veta så är jag helt sinnesstört förkyld, igen. När det är vinter så är jag konstant sjuk. Mer eller mindre... Nu har jag troligen blivit förkyld för att jag var ute och fotade igår. Det var helt stört kallt och jag trodde att mina fingrar skulle trilla av. Jag fotade frost, men lägger bara upp den enda bilden jag blev nöjd med. Det är inte frost direkt, det lever. Eller den lever...


Vänta-vänta, vänligen! Du har fåååggel!


sooo touchin' Sara's computer

Tänkte bara berätta det för henne. Nu ska vi äta maaaaaaat!
Sen ska vi på en "välkommen hem"-fest. Men personen som är så välkommen hem, har inte kommit hem än. Men vi är glada ändå. För hon befinner sig på svensk mark.
Ne, nu är det dags för vin och mat. Mest vin, nej jag menar mat...

töntigt lycklig

Igår blev jag sådär töntigt lycklig. Det var verkligen löjligt.

När jag satt och spelade gitarr så kom jag på att jag gillade en låt. Ja, jag gillade en låt. Visste inte vad den hette, vem som sjöng och kunde heller inte texten. Det enda jag visste var att den soundtracket för en dansk tv-serie. Fina förutsättningar...

Vad göra? Man googlar "dansk tv-serie" och voilá, nu hade man tillräckligt för att få reda på att serien heter Nikolaj og Julie, sångaren heter Tim Christensen och låten heter Right Next To The Right One. Tydligen är denna serien från 2002, så i åtta år har jag gått runt och gillat en låt men inte haft en aning om någonting om den.

I ÅTTA FAKKIN' ÅÅÅÅR HAR JAG VÄNTAT PÅ IGÅR! Nu är jag glad.

Riktigt glad är jag också för att imorgon kommer mina fina franska flickor Hanna och Malin, hem från baguetternas förlovade land, då är det pardey. Glad är jag också för att Linnea kommer hem lagom till nyår ...som fortfarande är planlöst. När jag länkar, då jävlar länkar jag. Länk-länk.


i'm a thief, i stole the beat

Åhå, just nu så känner jag att lite is, som det inte finns för lite  av just nu, hade suttit fint lite överallt på min kropp. Idag har det alltså varit innebandyturnering. Det var kul och gjorde ont en hel del. Frågan är alltså inte om du kan spela, kan du kötta? Och visst kan folket i min skola kötta. Det fick mitt huvud smaka på. En rå krock och jag kunde se ungefär 24 spelare på planen. Ville inte vara mesen som gick ut när vi inte hade någon avbytare, så jag bet ihop spelade vidare. Istället whinar jag i min blogg om hur ont det gjorde. Men det får jag lov att göra. Iz ma blooog! Det där var skada nummer ett. Inte är jag bra på innebandy heller, alltså hell no, så jag bestämde mig ganska snabbt för att mest bara vara ett störande moment för motspelarna. Regler ...kan inga. Det blir mål när bollen är inne i buren, bakom målvakten. Annars kör vi på skolans brutala oskrivna regel: kööööttaaaaa!

 

Skada nummer två är det obligatoriska vid innebandy ...blåmärken på smalbenen. Det är fult men gör inte så ont så man vill lägga sig ner och dö, nix.

 

Den tredje vurpan förbannar jag fortfarande isen för. Is på helt fel ställe. Jag halkade, föll troligen baklänges till marken och utbrister högt och tydligt 'MYYY AAAASS'. Just det där uttrycket "my ass" är något som jag tänker väldigt ofta, men jag brukar inte säga det för det kan bli så himla fel om andra personer inte fattar vad jag menar med min fina lilla svordom. Ibland säger jag det. Men nu idag, så bara kom orden ur min mun. Jag hann inte ens att tänka dem innan jag var färdig med min tvåordiga mening. (Tvåordiga är egentligen inget ord... Men nu är det det, för idag.)

 

För att gå tillbaka till innebandyturneringen. Mitt lag var fina tjuvar, alla fixade utklädningen. Svart och vitt, de snyggaste färgerna i världen ...som tydligen inte är några färger. Kakpoäng till er. Och en sak till bara: HP'08 vann inteeeeeee, men helvete vad dem kötta. Lycklig unge var jag när jag fick reda på att vi faktiskt inte behövde möta dem. Det har jag att tacka snöstormen för. Ordet kötta är förövrigt något av de fulaste orden och ändå har jag nämnt det ett ganska stort antal gånger för en text på 400 ord.

 

Infinite Mass – The Thief

 

Ett outro: jag skyller allt på snön! Det är snöns fel att mitt internet är sämst och inte klarar av att ha mig inloggad på MSN i mer än 5 minuter. Ledsenhest över dagens i-landsproblem.


jag kunde inte komma på någon bra rubrik...

Nu har jag inte uppdaterat på länge. Det kan bero på att mitt liv är så sjukt jävla händelselöst just nu ...och för att jag just nu har vigt mitt liv åt julkalendern på SVT-play. Jag gillar den, humorn är MIN! Inte nog med det så tittar jag på Mysteriet på Greveholm paralellt. Kul liv! Sen pluggar jag också.

Imorgon är det torsdag, no kidding! Då är, eller ska det egentligen vara innebandyturnering för treorna. Kommer det bli det? Neeeej, troligen inte. En stor fakkin' snöstorm är på väg hit för att sabba allt. Jaaaa, en dag hemma från skolan till- precis vad jag behöver ...eller inte. Jag kan räkna dagarna jag har varit i skolan i december månad, på en hand. Det är faktiskt inte så roligt som det låter.


Lagets tema för turneringen, eg. SPE'08 + 2 SMSP'08, superhjältar.

Update: vi skulle tydligen vara rockers...

Ytterligare en update: vi ska numera vara tjuvar.

tack gode gud för att denna dag snart är slut

En överjävlig dag, Lucia 2010. Jag gillar inte Lucia. Jag gillar inte snö. Jag gillar inte när det är massor av russin i lussebullen (läs: vetebulle). Jag gillar inte att vara förkyld. Jag gillar inte vinter. Jag har inte gillat denna dagen.

Snart whinar jag sönder, så jävla hårt. Så innan dess så kan jag ju berätta om denna dumma dagen. Jag har inte gjort för mycket idag, men det jag har gjort har gått dåligt. När det är lucia-firande på min skola så fakkar det hela schemat och med tanke på att jag inte varit i skolan på två veckor så har jag some big problems. Började iaf med att hålla ett debattal på engelska c, helt spontant. Icke förberedd, hade inte ett enda papper med mig så jag fick kladda ner några punkter när de andra pratade. Fick ett bra betyg på det med tanke på att jag inte förberett det. Sedan gick denna jävla dagen bara utför. Orkar inte berätta mer, har en tendens att bli så långt. Inte någon som orkar läsa ändå.



Katt tröstar efter denna överjävliga dagen.

Detta är mitt tråkigaste inlägg någonsin. Ledsen om du led, då har du lidit med mig.

timo, varför har du gömt denna låten för mig?

Otroligt skön video. Timo borde cykla lite oftare.
Detta är kvällens repeat.



Filmen jag såg innan ikväll, igår, var Svinalängorna. Den var hemsk och jobbig. Lika jobbig som Himlen är oskyldigt blå. Tårögd halva filmen igenom och tanken på hur många människor som faktiskt har haft det såhär, var inte lätt att slå bort. Filmen slog hårt och det är svårt att tänka på annat just nu. Se den!

'zuuuup?

Jag glömde berätta en sak i söndags... Dels att helgen v.48 tog slut och att jag dagen efter skulle bege mig till Europas huvudstad: Bryssel. Det var awesome!

Jag har fotat så mycket så att jag knappt vågar lägga in alla bilderna. 431 + 153 för att vara exakt. Två olika kameror alltså. Fattade precis mod till mig och laddar in bilderna till datorn, förbereder mig för ett mindre breakdown då min dator redan är proppad med bilder. Snart dags att tanka över till den externa hårddisken, bannemig!

Vad gjorde vi i Bryssel då? Jo, vi chilla järnet med politikerna på högkvarteret. Kirrade goodiebags från både höger och vänster. Gick vilse. Åt förrätt som varmrätt, wtf. Var perversa och tittade på en liten pojke som stod och kissade i ett gatuhörn. Smakade musslor och belgisk våffla. Köpte pälsmössa. Drack jordgubbsöl ...och var sjuk. Sov!

Oooooch träffade en av mina bästa vänner, Linnea som jag inte sett sedan hon flyttade till Holland. Så jävla glad jag blev när hon bara halt plötsligt dök upp. Sneaky tjej det där, som höll hemligt att hon skulle ta sig hela vägen till Bryssel. Så värt det var och taaaack för att du gjorde dig besväret. Jag blev varm i hjärtat, ihi

Nu har alla bilder laddats in så nu ska jag fixa till en fort som fan, för att lägga upp. Sen drar jag på bio med mina paranteser. Så himla snäll dotter jag är som följer med på bio och ser en sveeensk film.


Snabbredigerat, men här har ni iaf Bryssel.


helgen v.48 all in!

Jag kunde inte sagt det bättre själv!


...jag får tinnitus i hjärtat.

tur att någon uppskattar snön...

Kasper, min hund, gillar snö. Både att leka i och att äta. Tydligen så älskar han istappar också, han tuggar på dem som på ett ben. Min syster var ute med honom och lekte idag och hon lånade min kamera, så det blev några bilder. På 80% av bilderna ser hunden helt störd ut, haha. Jag skonar er från dem.



idag har vi inte gjort för mycket

Närmare bestämt så har jag bakat tre lussebullar och en pepparkaka. Mina lussebullar blev lussebullssniglar och min pepparkaka blev en häst. Eller inte häst, men en pepparkakshäst. Jag har inga talanger i köket, så jag låter bli. Men nu har jag bidragit med min del till julbaket. Skitbra, klar med det. Det kostade dock mig en bränd tumme för att pucko-mig tog tag i en varm plåt. Som sagt: inga talanger i köket. 

Nu är jag måttligt trött på att vara innesnöad... På denna veckan har jag varit i skolan en halv dag, i tisdags, för att göra ett svenskaprov. 

Förutom att bara plugga och göra illa mig i köket, så har jag fixat ny header idag. Jag hade helt enkelt tröttnat på den gamla, så helt spontant gjorde jag en ny. Simpel som fan, men jag gillar simpelt. 


...OCH JAAA HERREGUD, NU VET JAG OM ATT STUREPARKEN EGENTLIGEN HAR VARIT EN MASSGRAV! Störig reklam det där, IMO.

i ♥ sthlm

Nu kommer le bildbombe. Jag åkte upp med ambitionen om att jag skulle fotografera mycket med systemkameran. Hell no... När jag kommer hem har jag fotograferat cirka tjugo (inte godkända) bilder med systemkameran och ETTHUNDRATJUGO med kompaktkameran, ett nummer som inte hade varit uppseendeväckande på systemkameran. Jag antar att det är vad jag i så fall kan kalla för en lyckad resa socialt, men katastrofalt fotomässigt.
Och på tal om foto, så var det fotomässan i Älvsjö precis den helgen jag var uppe. Helst hade jag ju gjort ett besök, men det fanns inte tid för det. Är jag ledsen? Nej, jag är inte ledsen, för hela helgen var så sjukt värd! Jag får nöja mig med att läsa om det på hemsidan.

Vi börjar lugnt med en neutral bild, sen går det bara utför.































Det där var alltså fredagskvällen på NU!


Lördagen och söndagen spenderade med min helt egna tysk! Det var inte en lugn stund förrän jag rådäckade i soffan runt halv elva på kvällen när vi skulle se en film, An Education, som säkert egentligen var bra. Funkade också helt ypperligt att sova till. Innan filmen åt vi middag på Vapiano i Gamla stan. Snälla Vapiano... kom till Skåne, we need you.





Detta har definitivt blivit mitt livs längsta inlägg.

det är kaoz i snön

Men jag är ledig idag, så jag bryr mig inte. Eller kanske lite, för tydligen så har skolan stängts så då antar jag att det blir jag som får köra och hämta sister little.

Nu ska jag sätta mig ner med rättskunskapen och göra färdigt den, sen blir det uppladdning utav bilderna från Stockholm

Kul, informativt och lärorikt inlägg, verkligen. Akta er...

RSS 2.0